Måla om!

 
Jag tänkte först inte skriva om det här för det finns tusentals andra både mer och mindre utförliga beskrivningar om samma sak runt om på internet. Men jag har målat så mycket den senaste tiden och bloggen speglar ju vad jag gör och då kan jag inte hoppa över det här! Jag har alltså skapat min egen "matgrupp" med bord och sex stolar genom att måla om skänkta stolar och loppisfyndat bord i samma ton. Eftersom jag då fick det precis som det såg ut i mitt huvud måste jag ändå tipsa om det här! Under tiden det här gjordes han batteriet i min kamera dö och vädret hann skifta från 25 grader och sol till regnstorm, så undrar ni om det verkligen är samma stol som målas på samma plats så är det ändå sant!
 
Du behöver:
-Möbler i trä
-Sandpapper
-Möbeltvätt
-Papper eller trasa
-Grundfärg (Kvist- och spärrgrund)
-Inomhusfärg i önskad kulör
-Penslar
 
 
Jag har som sagt målat i flera omgångar för att jag inte haft tid/ork att göra allt på en gång men tänkte visa hur jag gjorde på en stol!  Så här såg den ut när vi drog igång!
 
 
Gör såhär:
 
-Slipa stolen med sandpapper för att rugga upp ytan och eventuellt få bort lös färg om stolen redan är målad. Är möbeln omålad sedan innan, som mitt bord var, är det bara att göra samma sak! 
 
(...Japp...kanske syns att jag jobbar utomhus med handskar...)
 
-Spruta på möbeltvätt och torka rent stolen. Kanske funkar lika bra med såpa, men nu var det detta jag blev lurad till i färghandeln... Men funkade bra!
 
 
 
-Då börjar vi med första lagret färg! Som ni såg ser var min stol lite sliten här och var så där målade jag med grundfärg. Är hela stolen i en mörk ton eller obehandlad borde du nog grundmåla hela. Det fick jag göra med bordet jag nämnde innan. När det bara var några små fläckar som behövde grundfärg nöjde jag mig med ett lager.
 
 
 
-När grundfärgen hade torkat tillräckligt (läs på burken vad som rekomenderas som väntetid mellan målningarna) var det dags för den nya färgen! Jag hade valt en ljus blå-grå ton. Letade först efter färdig målarfärg med den här tonen men hittade ingen jag var riktigt nöjd med så gick till en färghandlare som blandade till den här. Verkligen värt! Kanske var aningen dyrare än att ta en färdig burk på typ Clas Ohlson men nu ser det ut precis som jag tänkt!
 
 
-När hela stolen är färdigmålad och färgen torkat kan det vara bra med ett lager till! Jag hade en ljus ton under och då räckte två lager bra! men det ser du själv beroende på vad det är för färger du jobbar med!
 
 
Sen är det färdigt!
 
Tycker det blev så fint att alla stolarna ser ut att höra ihop med bordet trots att det är tre olika modeller och att bordet inte har med stolarna att göra alls! Att jag fick stolarna från mina föräldrar (där stolarna tidigare bodde i en gaderob och togs fram när allaaaa mina släktningar kom) och att jag hittade bordet under massa prylar på Röda korset för 90 kronor gör mig så himla nöjd!
 
 
Har ni gett nytt liv till något med färg?
 

Tankar:

Jenny:

Åh vad bra det blev! Och vilken ursnygg lampa :D Min plan inför flytten var lite liknande, att skramla ihop diverse pinnstolar jag kunde hitta och måla i pastellfärger. Sen blev jag erbjuden min morfars pappas gamla stolar och då de var i prick samma färg som det mörka träbordet jag hade blev det inga pastellmöbler i mitt kök. Men himla bra blev det ändå :)

Svar: Tack! Ja, fick lampan tillsvidare av min mormor och morfar och passar så fint till det blåa! Ja, då behöver du ju inte måla när det passade så bra :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Superfint!! Att blanda till sin egen färg his färghandel är superkul, speciellt om man som du sa har en vision från början. Jag gjorde det när jag målade om en byrå och en garderob hemma

Svar: Tack :D Just det! Det i lila va?
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Superfint!! Att blanda till sin egen färg his färghandel är superkul, speciellt om man som du sa har en vision från början. Jag gjorde det när jag målade om en byrå och en garderob hemma

________________________________________________________________________________

Dina tankar: