Lyssna på något!

Idag tänkte jag tipsa om vad jag lyssnar på när jag städar, diskar, åker tåg, lagar mat, går till affären, kör bil och så vidare och så vidare. För något år sedan var jag helt inne på ljudböcker men då jag inte har något sådant abonemang just nu är det mer poddar som gäller och även radio, fast även som poddversioner då och då! Här kommer en liten lista!
 
 
Fördomspodden
Bland det roligaste intervju-formatet jag stött på faktiskt! Varje avsnitt handlar om en känd person som blir intervjuad av en ganska så rolig smålänning genom att han läser upp fördomar som han har om gästen. Gästen får sedan i sin tur bekräfta eller neka, förklara, utveckla eller gissa varför folk har fått de här fördomarna. Mycket roligt och lagom djupt och lagom långt! Dessutom tycker jag de är många intressanta gäster, så som Lotta Lundgren, Jesper Rönndahl, Kalle Zackari Wahlström, Veronia Mggio och  Camilla Läckberg med flera!
 
Bildkälla
 
Josefin och Vanja
Jag har nästan följt den här podden sedan dess begynnelse för ca 2 år sedan och är standard på onsdagar för mig. Josefin och Vanja är två  bloggare som är allmänt peppiga och roliga och pratar om allt mellan himmel och jord, helt oklippt och oredigerat. De pratar mycket om vardagsglädje, att förverkliga drömmar med mycket mera. Ett uppiggande avbrott i vardagen helt enkelt.
 
Bildkälla
 
PP3
Jag tycker det är lite intressant vad ens radiovanor säger om en person, framför allt vad man lyssnar på för kanal. Jag är helt klart P3-fan och ja...det syns på kommande tips. Men bästa programmet enligt mig är helt klart PP3 som går på eftermiddagarna mellan 14 och 16 men som såklart går att lyssna på som podd utan musik också. PP3 leds av Linnea Wikström med sidekicken Sara Kinberg. De pratar om populärkultur av alla dess slag,  allt det där som är snackisar får man stenkoll på, och dessutom på ett roligt sätt. Älskar också inslagen där folk får höra av sig och berätta om egna erfarenheter av olika situationer på teman. Ovan vid P3? Börja med PP3!
 
 
Morgonpasset
Jag känner mig så vuxen nu, men eftersom jag kör bil till jobbet vid samma tidpunkt varje dag är jag en sån som lyssnar på morgonradioprogram. Morgonpasset i P3 blir det alltså! Är ett allmänt trevligt sällskap på morgonen och pratar om allt möjligt och ger den där känslan av att man känner de olika programledarna. Extra plus för att Kodjo är med! 
 
Bildkälla
 
P3 Dokumentär
När vi ändå är inne på det måste jag tipsa alla om P3 Dokumentär även om det var ett tag sedan jag lyssnade på det nu. Dokumentärer om svenska händelser i radioformat som alltid läggs upp på ett mycket spännande och intressant vis. Måste dock erkänna att jag lyssnade på det så mycket ett tag när jag veckopendlade med tåg att jag nästan får en obehagskänlsa av introt för det är så starkt förknippat med hur spännande och levande alla avsnitt är. Vill du bli extra påläst om något, allt från Helikopterrånet, Stormen Gudrun eller Instagramupploppen i Göteborg så är det här ett perfekt format!
 
Från midsommar och ett tag framöver börjar också Sommar i P1! Tipsi-tips, missa inte! Har skrivit om sommarprat HÄR!
 
Vad lyssnar du på? Är du P3-fantast som jag eller är det poddar, böcker, eller tystnad som gäller?

Tankar:

Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Tack för tipsen! :)

Svar: Hoppas det kommer till nytta :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Är ju så himla dålig på att lyssna på något annat än musik men detta har fått mig taggad på att kanske testa och lyssna på någon podd eller sommarprat nu i sommar :)

Svar: Ja, i går släpptes vilka som är sommarvärdar! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: