Baka Banan-chokladbollar!

 
Jag har sagt det tidigare och säger det igen: Choklad och banan är en av de bästa kombinationerna enligt mig! Jag är inne i en mindre hälsosam chokladbollsbakar-period och har gjort något över medelsnittet många satser de senaste veckorna... Men det tycker jag man får gör då och då! Jag och Daniel kom fram till att banan borde funka i och visst gjorde det det! Testa!
 
Du behöver:
-100 g rumstempererat smör
-1 dl socker
-1 msk vaniljsocker
-3 msk kakao
-1 st liten mosad banan
-3 dl havregryn
-Riven kokos
 
 
Gör såhär:
-Rör ihop socker, vaniljsocker och smör så det blir jämntfördelat.
-Rör i kakao och havregryn.
-Blanda sedan i bananen och rör om tills du har en massa där alla ingredienser är jämnt fördelade.
-Rulla till små bollar och rulla sedan i kokos.
-De går (lätt) att äta dem direkt men de blir mycket bättre om de får stå minst en timme i kylskåp och stelna till helt!
 
 
Perfekt i skuggan med flädersaft och den här boken som du kan läsa om HÄR hos Mathilda! Eller bara läs boken direkt, gör det! The sun is also a star av Nicola Yoon.
 
 
Hur gör du chokladbollar? Någon spännande ingrediens du brukar tillföra?

Tankar:

Mathilda:

Har inte bakat chokladbollar på evigheter, men kombinationen att ha banan i smeten lät helt klart värt att testa!

Svar: Ja, gör det! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Julia:

http://mittkok.expressen.se/recept/dadelbollar/ !!! ÄLSKAR dessa chokladbollarna! Sen råkar de vara nyttigare och sockerfria, men jag bakar egentligen endast dem pga att de är SUPERgoda!

Svar: åh,ska absolut testa, tack! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: