Spela minigolf!

 
Jag är uppvuxen med två föräldrar som är lite tokiga i minigolf. Jag har alltså blivit tränad i den här ädla sport så länge jag har kunnat gå. På alla semestrar, utflykter eller sommarkvällar har det spelats om det funnits möjlighet. Trots många minnen om bråk med mina syskon och dåliga förlorare (jag) när vi var mindre tycker jag nu minigolf är en del av sommaren! Så idag tänkte jag uppmuntra till minigolf! 
 
Är du dessutom bosatt i Halland eller råkar vara på semester i Halmstad/Falkenbergstrakterna så kommer ett tips om minigolfbanan i Steninge som vi spelade på i helgen. Här har jag varit på somrarna så länge jag kan minnas och har bland de roligaste banorna! 
 
Du behöver:
-Tillgång till minigolfbana
-Oftast några tior för avgift
-Helst minst en person utöver dig själv. 
 
I Steninge hittar man den här golfbanan i en stor trädgård. betala gör man i burken och bollar och block finns att ta från den stora turkosa lådan under ett parasoll. 
 
 
 
Någon sa att minigolfbanan firat 50-års jubileum men är osäker på källan där. Men den har funnits länge och är långt ifrån de förtillverkade banor man kan se överallt. Som den här trevåningsbana har jag aldrig stött på innan.
 
 
Eller vad sägs om en metallskruv? (Fick 1 slag på den här...)
 
 
Viss publik visade sitt ointresse demostrativt.
 
 
Sugen? Det finns ju banor nästan överallt nu på sommaren och jag tycker det är lika roligt att spela bara två och ha koll på vem som leder hela tiden och psyka varandra lite extra, eller ha med sig  hela familjen (+ hundar om man får!) 
 
 
Andra banor jag vill tipsa om är:
♥Japan Golf i Halmstad på Östra stranden! När jag bodde i Halmstad cyklade man lätt ditt en fin kväll och avslutade med glass. 
♥I andra änden av stan, vid Tylösand närmare bestämt finns Punch Äventyrsgolf. Det är alltså mer äventyrsgolf än klassisk minigolf och kostar liiite mer men är man ute efter lite extra är det helt klart värt för är otroligt fina banor och omgivande miljö. 
♥Sist ut måste jag tips om en bana i Kalmar som jag spelade på förra sommaren i Vänortsparken. Det var ockå mer åt äventyrsgolfen med otroligt fina banor och små skyltar med tips om vägval, små knasiga citat och mycket vatten och växter runt. Kalmar är ju verkligen en sommarstad så kanske är det någon som är där på besök och är sugen på minigolf?
 
Har ni några tips på banor jag borde besöka när jag får möjlighet? dela  gärna med dig av ditt bästa tips! 
 

Baka Banan-chokladbollar!

 
Jag har sagt det tidigare och säger det igen: Choklad och banan är en av de bästa kombinationerna enligt mig! Jag är inne i en mindre hälsosam chokladbollsbakar-period och har gjort något över medelsnittet många satser de senaste veckorna... Men det tycker jag man får gör då och då! Jag och Daniel kom fram till att banan borde funka i och visst gjorde det det! Testa!
 
Du behöver:
-100 g rumstempererat smör
-1 dl socker
-1 msk vaniljsocker
-3 msk kakao
-1 st liten mosad banan
-3 dl havregryn
-Riven kokos
 
 
Gör såhär:
-Rör ihop socker, vaniljsocker och smör så det blir jämntfördelat.
-Rör i kakao och havregryn.
-Blanda sedan i bananen och rör om tills du har en massa där alla ingredienser är jämnt fördelade.
-Rulla till små bollar och rulla sedan i kokos.
-De går (lätt) att äta dem direkt men de blir mycket bättre om de får stå minst en timme i kylskåp och stelna till helt!
 
 
Perfekt i skuggan med flädersaft och den här boken som du kan läsa om HÄR hos Mathilda! Eller bara läs boken direkt, gör det! The sun is also a star av Nicola Yoon.
 
 
Hur gör du chokladbollar? Någon spännande ingrediens du brukar tillföra?

Sånt jag gjort hemma hos mig

Nu har jag bott här i den lilla hålan i snart 3 månader och mycket börjar kännas ganska färdigt och annat känns mindre färdigt och inboat. Men Jag är ändå sugen på att visa hur jag har det och framför allt bjuda på stora och små knåp och fix jag gjort som kanske kan inspirera! Så välkommen till (delar av) min etta!
 
 
Min etta har en "spaljévägg" a'la 70-talet i mörkt trä som ni kan ana till vänster. I början var jag helt övertygad om att jag skulle se till att jag fick måla om den men nu är jag faktiskt ganska nöjd med hur den ser ut. Plus! Den gör att jag får två rum fast det räknas som en etta!
 
♥Skaffa alltid ram till affischer och de ser plötsligt mycket proffsigare ut!
♥Ha en bricka på bordet istället för en duk och dina prydnader/växter/nödvändigheter ser plötsligt ut som ett stilleben! Plus! Det är mycket lättare att flytta undan snabbt och lätt.
 
 
♥Brickan/spelet är min variant av Othello som du kan läsa om HÄR!
♥Glasunderläggen är av lera och en guide finns HÄR
 
 
♥En egenmålad tavla kan ju aldrig skada! Jag har skrivit om min HÄR!
 
 
♥Sticklingar! Fredskallan närmast i bild fick jag via ett av Atilios sticklingsbytar-inlägg! Så fint att det damp ner en liten planta i brevlådan! Växt nummer två är en monsterastickling som jag norpat från Daniel (från en planta som jag köpte till honom när jag själv inte hade plats för fler växter...)
♥Gro egna växter! På bilden ser ni mina egna ekar och min avokado som stuckit iväg lite i höjden! Jag har en guide om det här HÄR med en kastanj som exempel (men som ej klarade av miljöombytet...) Har gjort ungefär samma sak med avokadon och ekarna, annars är det bara att googla för finns guider överallt.
♥SLÄNG INTE överblommande orkidéer! Ta hand om dom och du får vänner i flera år! Den på bilden är en gåva från när jag hade praktik på Melanders blommor 2012. Har blommat snällt i flera omgångar sedan dess!
♥Samla dina pryttlar och få ett stilleben istället för att småsakerna gör allt rörigt!
 
 
Ja...att det är en etta vi snackar om gör sig väl mest påmind nu när jag ska presentera mitt obefintliga sovrum. Men det här funkar förvånadsvärt bra!
 
♥Istället för att krångla med gardinstänger i den här lite krångliga vrån satte jag helt enkelt upp en så kallad "Gardinspiral" från Clas Ohlson. Mycket mycket billigare, mycket diskretare och ger min sovplats kojkänsla! Känns inte lika mycket som om jag sover i köket heller.
♥Stol funkar som nattduksbord och klämlampa på ryggstödet ger inga extra skruvhål.
 
 
♥Sy egna kuddfodral för att få precis som du själv vill. Guide finns HÄR!
 
 
Men sanningen är ju att säng och bord är i samma rum! Även här har jag en bricka istället för duk.
♥Jag målade om  ett loppisfynat bord för 80 kronor i våras och fick ett gäng stolar av mina föräldrar som inte användes och med färg blev det en perfekt matgrupp helt som jag ville ha den! En liten målar-guide hittar du HÄR!
 
 
♥Glasburkar är billigare och vackra vaser!
♥Plocka in några gröna kvistar, lite hundkex, några ormbunksblad osv. för grönska! Behöver inte vara svårare.
♥Vill du också ha en ombréhäst så har jag skrivit om det HÄR!
 
 
Min hall är ganska mörk och tråkig och blir extra mörk för att resten av lägenheten är väldigt ljus. Men för att piffa upp fick min spegel sällskap av ett collage!
♥Jag har skrivit om väggcollage HÄR och som ni ser är delar återanvända!
 
 
 
♥ Gamla foton (alla mina gamla häst-förälskelser finns nu i min hall: Millan, Farousche, Baccus och Madolyn ♥♥♥) Urklippta bilder, vykort och polaroider blir fina i en blandning!
 
 
Ja men det var det jag hade att tipsa om idag! Kanske fick ni några idéer eller bara tyckte det var skoj att se hur jag bor! Ha en fin fredag allihop!