Spela Forbidden desert

 
I helgen var det spelhelg! Som jag ju nämnt flera gånger anser jag att spel kan vara bland de bästa sätten att umgås på! I helgen premiärspelade jag Forbidden desert som är så genialiskt utformat att alla deltagare är ett team som spelar mot spelet! Så himla bra! Överlag är detta ett väldigt bra utformat spel på så många punkter. Så är du sugen på att spela lite mer brädspel och vill lämna den trygga zonen med klassiker som "Med andra ord" och "Monopol" (som också är roliga!) och närma dig den lite nördigare varianterna är Forbidden desert en bra början!
 
 
Du behöver:
-Spelet Forbidden dessert. Kan inte köpas i vanliga bokhandlar vad jag vet tyvärr men finns bland annat på Si-fi bokhandeln som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och självklart på internet och säkert hos många andra brädspelsbutiker!
-1 till 4 medspelare utöver dig själv
-Ca en timmes tid
 
 
Så funkar det:
Regler är ju som bekant ganska tråkigt att läsa om så berättar mer vad det går ut på!
 
Ni är ett gäng upptäcksresande som störtat med ert plan i en öken. För att ta er hem behöver ni leta upp delar till ett skepp som kan ta er tillbaka till civilisationen! Delarna ni behöver ligger gömda här och var i sanden och ert vatten kan ta slut, en sandstorm lurar hela tiden i omgivningen och ju längre tiden går ju djupare ner försvinner de viktiga delarna i dynorna!
 
Varje spelare får ett specialområde som kan hjälpa till; till exempel arkeolog, vattenbärare, meteorolog, klättrare m.fl. Det gör att för att klara spelet så smidigt som möjligt kan ni hjälpas åt! Dela vatten med varandra, gräva upp en kompis som fastnat i sand osv! Det är nästan komiskt hur verkligt det känns när vattnet håller på att ta slut och hur spänd man var på att vi skulle hinna hitta alla delar innan sanden lagt sig för tjockt!
 
Olika spelare har olika fördelar!
 
 När mätare flyttas högre upp blir sandstormen värre och värre...
 
 Spelplanens brickor vänds upp och har man tur får man en brunn som inte är en hägring!
 
Specialutrustning som kan hittas i sanden!
 
 Sanddynerna har blivit högre och högre i nederkanten
 
Plus med Forbidden desert
+Att det är en väldigt välutformad spelidé! Att få spela tillsammans är lite anorlunda och roligt och de olika momenten i spelen känns logiska det är få regler utan att kännas simpelt. Lätt att komma igång!
 
+Att det är fint rent visuellt! Vackra spelplansbrickor med olika illustrationer.
 
+Att man blir så engagerad! Vi måste överleva! Hjälps åt! Rädda varandra! Det finns inget speciealområde som är överlägset bättre än något annat så alla är lika viktiga!
 
Minus med Forbidden desert
Kan faktiskt inte komma på något?
-Skulle möjligtvis vara att det inte är ett optimalt partyspel att ha när man är många. Krävs lite mer engagemang och man kan bara vara 5 personer. Men det finns det andra spel till!
 
Vi lyckades bygga ihop skeppet och fly!
 

Dina tankar: