Gästinlägg: Gör en oändlighetsspegel

 
Hej! Ni får ursäkta om detta inlägg inte kommer vara lika snyggt eller vara i samma stil som de övriga på den här bloggen. Det finns en anledning till det, idag så har jag (Daniel) lånat bloggen för att visa mitt pyssel!
 
Jag är osäker på när men för ett tag sedan så såg jag att man kunde göra oändlighetsspeglar någonstans på internet och tänkte att det skulle jag vilja göra. Så efter att ha väntat för länge utan en vettig anledning så blev det äntligen av!
 
Du behöver:
-Två ramar eller en ram med plats för två glasskivor
-En glasskiva
-En spegel
-Spegelfilm
-Ledlist (gärna flerfärgad)
-Metalltråd
-Hammare
-Spik
-Kniv
-Gummiskrapa
-Trasa
-Diskmedel
-Vatten
-Sprayflaska
-Ev. Lim
-Ev. måttband
 
Glas, ram, spegelfilm, spegel och ledlist med fjärrkontroll!
 
 
Gör såhär:
 
-Torka av både glasskivan och spegeln så att de blir rena och fina.
 
-Spraya glasskivan med en diskmedel/vatten bladning. 
 
-Sätt försiktigt fast spegelfilmen på den fuktiga ytan (Det underlättar att vara två i det här momentet!) och använd gummiskrapan för att bli av med alla luftbubblor.  (Här är det bra att använda en trasa mellan gummiskrapan och filmen så det inte blir några repor om skrapan är smutsig!)
 
 
-Montera spegeln i ena ramen och den glasskivan med spegelfilm i den andra. (Tips: ha spegelfilmen på utsidan så att ni kan stryka ut nya luftbubblor om det skulle bildas. Detta insåg jag för sent...)
 
 Kvalitéskillnaden mellan en riktig spegel och spegelfilm...
 
 -Gör en skåra i dina ramar som sladden från ledlisten kan löpa genom, jag blev så tagen av pysslandet att jag inte tog några bilder på detta men jag använde bara en vass kniv och "täljde" fram en skåra. Självklart går det använda mer avancerade verktyg men det var såpass mjukt att det gick bra!
 
-Måtta upp hur lång din ledlist behöver vara. I mitt fall så var innermåtten 50x70cm så då behövde jag en 240cm lång ledlist. För att enklast få det köpte jag en som var 300cm och klippte av den vid rätt längd. (Kolla eller fråga efter lister som går att klippa av så ni inte förstör en list som inte går att klippa av!)
 
Kanske är lite svår att se men det finns små markörer där man kan klippa, dessa är markerade med en liten sax!
 
-Montera ledlisten! Detta kan vara ganska frustrerande beroende på hur mycket plats man har mellan glasskivorna. Jag hade väldigt lite plats och därför blev det svårt att fästa listen. Därför använde jag lim. Jag limmade även fast sladden i den lilla skåran så att den skulle hålla sig på plats.
  
 
-För att slippa stå och hålla en massa så kan man använda sig av sina andra verktyg! (Nu är även ett perfekt tillfälle att kolla om det verkar se bra ut!)
 
 
-Låt limmet stelna rejält. Gärna över natten eller under dagen beroende på när du sover/pysslar/jobbar/studerar.
 
-Lägg på den andra ramen så den ligger kloss emot den andra. Här var det lite jobbigt att inte få ledlisten i kläm så det var tur att jag hade limmat fast dem!
 
-Spika ihop ramarna. Här är det viktigt att du spikar på sidan som har den riktiga spegeln för att slippa ha spikhuvud som är på framsidan av din spegel! Det kan även vara ganska läskigt att spika så nära glas. Dels för att man inte vill slå sönder glaset eller att glaset ska gå sönder av vibrationerna.
 
 
-Spika in två spikar halvt i ramen och trä metalltråden runt, böj sedan spikarna. Här är det viktigt att böja spikarna åt rätt håll så inte tråden bara glider av...
 
 
-Häng upp och beundra! Bonus: när lamporna inte är igång fungerar spegeln som en (ganska dålig) vanlig spegel!
 
-Här fick jag betala för att jag inte hade spegelfilmen på utsidan för när jag spikade ihop ramarna så lossnade filmen lite och skapade en ful bubbla från höger och in i mitten av spegeln. Man kan även se att jag inte rengjorde spegeln tillräckligt. Så om det är något jag skulle vilja göra om så är det att:
1. Ha en spegelfilm som är lite mindre än glasrutan för att inte bubbla sig om den skulle glida in i kanten på ramen.
2. Tvätta glaset bättre.
3. Haft lite mer avstånd mellan glasskivorna för att få ett större djup då varje mellanrum mellan listerna kommer se större ut.
 
Grön!
 
Lila! <3
 
Rött!

Permalink Kategori: Pyssel Taggar: gör det själv, infinity mirror, oändlighetsspegel, spegel; Tankar (1)

Tankar:

Mathilda:

Fräckt! Tycker absolut att gästbloggaren får godkänt och jag ska helt klart spana in denna spegeln nästa helg!

PS. Lila är bäst!

Svar: Haha härligt med ett godkänt! Ja, vi ses nästa helg! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: