Pussla!

 
Det här är en vinteraktivitet för mig! Att lägga pussel! Varje jul brukar mina föräldrar ha ett pussel uppe i mellandagarna och så blir det oftast att man samlas där, äter julgodis och lägger en och annan bit. Så dagens tips blir helt enkelt att pussla!
 
 
Gör såhär:
-Skaffa ett pussel! Låna? Köp på loppis?
-Lägg upp pusslet någonstans där det inte är för mycket i vägen så det får ta lite tid
-Börja pussla. Helst med någon/några andra!
 
 
Jag tycker pussel har en lite töntig stämpel? Väldigt sällan folk pratar om pussel, eller är det bara jag som tycker det? Men idag när målarböcker för vuxna är stort och mindfulness överhuvudtaget är en grej så tycker jag helt klart pussel fyller samma funktion! Passar också väldigt bra om du är som jag och inte kan sitta still rakt upp och ner och lyssna på exempelvis ljudböcker och poddar. Då är pussel en perfekt syssla att ha upptill!
 
 
Det på bilden är 1000 bitars och jag tycker det är lagom om du ska på pusseljakt! Ett tips är också att välja ett pussel med mycket detaljer eller skiftningar. Jag minns att jag fick ett pussel när jag var liten på kanske 500 eller 1000 bitar med en vit häst på en grön äng...alla bitar var alltså gröna och vita...
 

Dina tankar: