Gå på loppis i jul!

 
Jag är inte först och inte sist här på internet med att hylla second hand. Men nu till jul är det kanske ännu bättre? Första gången i mitt liv har jag plats för en alldeles egen julgran! En riktigt som jag ska hugga i skogen själv dessutom! Barra på bara, inget slår den julkänsla som grandoft ger! Men det innebär i allafall att mitt lager av julgranspynt ligger på noll. Vad är då bättre än att leta upp just pynt på loppis?
 
Gör såhär:
-Ge dig ut på loppisjakt med jul som tema!
 
Mina fynd, 45 kronor för julgransfot, ljusstake i metall och 16 st julgranskulor. 
 
Jag kan tycka konsumtionspressen som blir extra tydlig runt jul är så jobbig. Så mycket SAKER! Både som ska köpas för att pyntas med och som ska ges bort i julklappar som kanske inte ens blir uppskattade. Men att leta mer second hand är inte bara bra för miljön utan också rent ekonomiskt och mer personligt. Här kommer ett gäng tips på hur loppis kan vara till fördel just nu!
 
♥Julgranspynt!
Det säljs oftast som bland-påsar har jag märkt för kanske en tia styck! Visst, man kanske inte gillar exakt allt i påsen, men använd det bästa! Jag köpte två påsar med röda kulor för fem och tio kronor styck. Jag hängde i nya matchande snören så blev det en ny serie!
 
♥Julbak!
Pepparkaksformar, formar för struvor, vaniljhjärtan och annat går garanterat att hitta om man börjar kolla! Även pepparkaksformar har jag sett i blandpåsar för ca 10-20 kronor.
 
♥Julklappar!
Är det inte roligare att ge ett helt gäng med vaser till personen som "aldrig har en passande vas" instället för at ge en enda som dessutom är dyrare än hela gänget?  Eller samla ihop massa vitt porslin och skvätt lite fin färg på, guld hade varit snyggt, och så har man en startservis till en nyutflyttad? Kör på kreativitet och personliga tankar!
 
♥Allt annat man "behöver"
Julgransfötter, adventsljusstakar, glasburkar till egen sill, askar att stoppa julklappar i, bokblad att göra fint julpynt av... Kolla alltid second hand först!
 
 
Här har jag skrivit om second hand tidigare!
 
 

Tankar:

Anonym:

Så bra

Svar: Eller hur, loppis är grymt :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Jag håller verkligen med! Har fyndat både adventsljusstake och julklappar på loppis.

Svar: Ja, så nice!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: