Gör löksylt!

 
Förra året så åt vi (Simon & Daniel) löksylt på ett julbord och tänkte testa att göra det själva i år! Vi hittade ett recept på lökmarmelad HÄR men väljer att kalla det löksylt för att det låter godare.
 
Orkar du inte klicka på länken kommer receptet och vårat tillvägagångsätt här!
 
Innehåll:
3 rödlökar
4 msk olivolja
1 dl honung
5 msk socker
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar
 
Julpyssel: Vilken ingrediens är inte med på bilden! (Helt klart med flit...)
 
Gör såhär:
-Hacka löken i lagom fina bitar
-Måtta upp övriga ingredienser
 
 
-Fräs löken i olivoljan
 
 
-Häll i övriga ingredienser
 
 
 
 
 
-Rör om och låt puttra på låg värme, i minst en halvtimme men gärna längre, upp till en och en halv timme
 
 
-Häll gärna upp det i en trevlig burk
 
 
Löksylten passar bra till julmat men går även bra att använda på någon trevlig grillkväll i mitten av sommaren. Skriv gärna om konstiga sylter eller marmelader ni har gjort.
 
Med vänliga hälsningar 
Gästbloggare: Simon & Daniel
 

Dina tankar: