Spela När då då?

 
Det var länge sedan vi snackade spel här tycker jag! För ett tag sedan spelade jag "När då då?" Vissa av de spel jag har skrivit om som du kan hitta i kategorin Spel är ibland lite mer åt de nördiga brädspelshållet men idag drar det mer åt sällskapsspel. Det här kan alla vara med på och är mer åt TP och Bezzerwizzer -hållet! Det är en typ av frågesport om allmänbildning med en twist kan man säga!
 
Du behöver:
-Spelet "När då då?" har funnits i vanliga bokhandlar och annars verkar det finnas på internet att köpa.
-Minst en person utöver dig själv att spela med och max 8 spelare totalt.
-Ca 30-40 minuter för en omgång.
 
Så går det till:
-Varje spelare har som en avlång tidslinje utan markeringar som är som en individuell spelplan. Alla spelare börjar med att dra ett valfritt kort ur en av de fyra olika kategorierna och på kortet står ett årtal. Det här årtalet ska man nu förhålla sig till.
 
 
-Sedan går spelet ut på att en spelare läser upp ett kort för en motspelare. På kortet står en händelse och nu ska motspelaren gissa om den här händelsen skedde före eller efter sitt startkort. Gissar man rätt får man behålla kortet. Varje omgång får man gissa på så många kort man vill eller tills man gissar fel. Först till 10 kort vinner.
 
 
-Men som sagt, gissar man fel förlorar man alla de kort man även svarat rätt på under samma tur. Gissar man fel går även frågan vidare till nästa spelare. Ju fler kort man har ju fler kort måste man förhålla sig till när man gissar. Det är alltså inte bara startkortet man utgår ifrån längre.
 
 Korten under linjen är "låsta" och de över är de från den pågående turen och kan förloras allihop om man svara fel
 
-Och så finns det såklart lite andra regler men det här är huvudidén!
 
 
Plus med När då då?
+Det är roligt att alla får sina egna förutsättningar eftersom man ska förhålla sig till de korten och årtal man har på sin egen linje.
+Lagom svårt, känns inte övermäktigt eller mesigt.
+Man behöver inte kunna några årtal exakt utan går mer ut på att ha en uppfattning.
 
Minus med När då då?
-Det är surt att man kan förlora en hel massa kort om man var liiite liiite för oförsiktigt och inte väntade till nästa runda.
-Är ganska "platt" spel. Inte några specialregler, något sätt att påverka spelet själv osv. Men det kan ju också kännas bra ibland.
Permalink Kategori: Spel Taggar: När då då?, spel, spela, sällskapsspel, umgås; Tankar (1)

Tankar:

Anonym:

Intressanta diskussioner om regler. Får man efter att alla frågor är läst se frågekortet för att se vilken fråga som är vilken?

Svar: Oj, jag förstår nog inte riktigt frågan för i spelet förekommer inga frågor och korten och dess påståenden får man se så fort någon svarat rätt
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: