Saftbitar

 
Ett litet tips bjuds det på idag! Kanske har du gjort saft i sommar? Flädersaft? Jordgubbssaft eller kanske vinbärssaft nu på sensommaren? Om du inte dricker upp all saft på en gång är det ju bara att frysa in!
 
Du behöver:
-Koncentrerad saft
-Isfack
-Frys
 
Gör såhär:
-Häll den koncentrerade saften i isfack och frys in! När de har frusigt är det bara att peta ut en saftbit och lägg i ett glas med vatten!
 
En saftbit + vatten + lite mynta= sommarkänsla
 
Tips!
Saftbitarna får inte samma hårda konsistens som isbitar då de innehåller mer socker och blir därför lite "segare". Det bästa är att peta ut bitarna med en matkniv.
 
 
 Har ni gjort egen saft i sommar?
 

Tankar:

Jenny:

Smart! Jag har hela sommaren tänkt göra rabarbersaft, men det har inte blivit av. Har dock en väldans massa rabarber i frysen nu istället så det får nog bli lite sommarkänsla-saft senare i höst/vinter istället :D

Svar: Ja, då kan du fixa somrig saft när som ju :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: