Gör vietnamesiska vårrullar

 
På engelska heter de summer rolls och passar inte det utmärkt just nu? Trenden med vietnamesiska vårullar kanske toppade för 2 år sedan men är du lite efter som jag och inte hakade på då så testa nu! Det är alltså "råa" vårullar och är helt klart lite speciella men de passar lika bra för kylskåpsrensning som en pysslig middagsbjudning eftersom rullarna görs efterhand och med precis det man själv vill ha i! Men tänk på olika konsistenser och texturer och du kan omöjligt misslyckas!
 
 
Du behöver:
-Rispapper
Sånt som är gott, jag brukar använda exempelvis:
-Morötter
-Äpple
-Avokado
-Gurka
- Cachewnötter
-Mango
-Färsk koriander
-Sesamfrön
 
 
Gör såhär:
-Skär alla ingredienser som ska var i rullarna till lagom stora bitar. De är passade med lite avlånga stavar för att det blir lättare att rulla. Nötter och färska kryddor hackas. Lägg alla olika ingredienser i skålar.
 
-Blanda ihop en dippsås! Jag tänker faktiskt inte skriva ner ett recept för jag höftar alltid mer eller mindre och tar det jag hemma. Det finns de här i internetvärlden som kan berätta bättre än jag, så som Emma gör HÄR!
 
-Värm upp vatten i en panna som är tillräckligt stor för att rispapperna ska få plats. Ta bort från värmen precis när det börjar koka och vänta till vattnet är svalt igen. Varför gör man såhär? -Jag vet faktiskt inte...Men  hursom helst nu börjar det roliga!
 
-Ha vattnet på bodet när du/ni ska äta och doppa ner ett rispapper i taget i vattnet och lägg sedan över pappret på din tallrik.
 
-Placera allt du vill ha i din rulle på mitten och rulla sedan ihop! Vik in kanterna så innehållet stannar kvar! Doppa i sås och ät!
 
 
Det går såklart också bra att göra alla på en gång, packa ner och ha med sig tillsammans med sås ut på picknick!
 

Dina tankar: