Laga plommonkompott

"Du får gärna plocka lite plommon om du vill, det är så mycket på trädet"
 
 
 
Det säger man ju inte nej till och jag började genast klura på vad man gör med plommon! Det som lockade mig mest för stunden var plommonkompott så det fick det bli! En kryddig dessert som gärna äts varm med vaniljglass och mandelbiskvier! Har inte ätit madelbiskvier sen jag var liten så kanske var det även det som fick mig att välja en kompott...
 
2 portioner
Du behöver:
ca 10 plommon
(knappt) 1 dl socker
Lite citronsaft
1 nypa kanel
1 tsk vaniljpulver
 
Gör såhär:
 
-Skölj, kärn ut och skär plommonen i klyftor.
-Lägg i en kastrull tillsammans med de andra ingredienserna.
-Koka upp och rör runt. Låt koka tills plommonen är mjuka. Mosa lite grann med en gaffel för att få en tjockare konsistens på kompotten. Men mosa inte allt. Det blir fint och gott med lite hela bitar i också!
-När du är nöjd med konsistensen tar du av kastrullen från plattan och smakar av. Se om du behöver lägga till lite syra/sötma eller kanske mer kanel?
-Servera varm eller kall med glass och mandelbiskvier!
 
 
 
 

Dina tankar: