Lyssna på livemusik

 
I helgen blev det en sammanträffande så jag var på två konserter på två dagar. Brukar annars bli någon gång om året men det här var tydligen den optimala helgen att spela musik i Malmö! Varje gång jag lyssnar på livemusik av något slag slås jag av hur himla stor skillnad det är från att sätta igång en spellista på datorn eller lyssna på radio osv. Jag som student vet dock att det inte alltid finns pengar till den här typen av lyxnöjen. Men kanske kan du spara in på 4 fikor på ett kedje-café, eller ta med kaffe i termos  till skolan i en vecka istället för att köpa muggar och där har du en biljett! Jag lovar, det är så värt!
 
Gör såhär:
-Leta upp var dina favorit artister/ band spelar nästa gång. Eller varför inte spontan-gå på en konsert till ett band du aldrig hört talas om? Kanske i kyrkan, på Folkets hus, kanske ordnar studentkåren något?
 
-Samla ihop lite vänner och gå tillsammans! Ta med dina föräldrar och lyssna på något du hört hela din uppväxt, eller gör det som en dejt?
 
 
I fredags var jag på den söta lilla Viktoriateatern i jugendstil mitt i Malmö. De har en sån där tavla där de sätter upp namnet på kvällens evenemang, som på gamla biografer man ser på film! Mycket tjusigt. I den lilla lokalen gick det in ungefär 200 personer och scenen var bland annat pyntad med självlysanade stjärnor som jag hade i taket när jag var liten. Wintergatan som spelade hade instrument som xylofon och skrivmaskin på scenen. Det kunde ju inte bli annat än magiskt. Har du inte koll på Wintergatan så lyssna gärna på det HÄR
 
 
Så på lördagkvällen bar det av mot Malmö Arena liksom ett antal tusen andra personer också gjort. Läktare, ståplatser, enorma bildskärmar och effekter. Kents avskedskonstert såklart. Maffigt. Kontrasterna mellan de olika kvällarna var slående!
 
(Tycker torget i Hyllie, Malmö, är så himla vackert med sitt stjärntak)
 
 
Så slutsats; funderar du på att lyssna på livemusik någon gång men tvekar; gör det! Du kommer inte ångra dig!
 

Dina tankar: