Vad gör du?

Hej! Jag är fortfarande i Dalarna när det här publiceras, så jag tänkte passa på att ställa en fråga!
 
 
Jag har ju bloggat i några månader nu och blir alltid lika glad när jag märker att ni varit inne och kikat! Så mycket roligare att skriva för andra även om jag faktiskt gör allt för att jag själv vill testa på mer saker och motivera mig att inte fastna i lata rutiner!
 
Men då till min fråga, vilka är ni? Har du lust får du gärna skriva när en liten tanke här under med vem du är, vad du gör, och vad du hade velat testa på att göra! Har du kanske också en blogg som jag får besöka? Tycker det här är lite läskigt och är rädd att ingen kommer svara, men men jag kör på ändå!
Tack och kram till er alla!
 
Kanske målar du dalahästar när du får tid över?

Resepåsen

Den här veckan är jag i Dalarna! Tiden blev lite knapp att hinna dokumentera två inlägg men jag tycker ändå det är så kul att göra något till varje tisdag och fredag att jag ändå ville knåpa ihop något!
 
mot Dalarna!
 
Så dagens tips är att göra en resepåse om du ska ut och resa! Något jag precis färdigställt till min tågfärd i morgon (skrev detta  i torsdags kväll)
 
När jag var liten var jag och min familj på bilsemester nästan varje sommar. Jag minns så väl känslan när vi packade in alla väskor i bilen, hur vi spände fast oss i baksätet, jag mellan mina två syskon, och sommarmorgonens luft var sval och laddad av spänning. När allt var instuvat, både barn och packning, kom det bästa; Resepåsen! Detta fenomen som mamma och pappa fixat kvällen innan. Jag och mina syskon fick varsin tygpåse med våra namn broderade på. Nu i efterhand förstår jag att det lika mycket var för vår skull som för att de ville hålla fred i baksätet i någon timme i allafall. Men hur som helst, en resepåse á la 2001 kunde innehålla:
 
-En bamsetidning (Helst ett sommarspecialnummer)
-En tablettask
-Ett litet spel
-En festis
-Någon frukt
 
Så ja, det kanske inte var några avancerade saker i de där påsarna men ändå var det en så fin ritual att få dem! Tack mamma och pappa!
 
...och O-ringen 2016!
 
Så nu när jag ska åka tåg i 8 timmar har jag packat min igen resepåse! Den kommer rymma:
 
-Ett inredningsmagasin (vardagslyx för mig!)
-Bigaråer
-Naturgodis
-Hörlurar (och mobil laddad med sommarprat och poddar)
-En pocketbok
-Korsord
 
Så gör det du också när du ska ut på äventyr! Packa en tygkasse fylld med allt du kan önska dig, och ha bara mysiga, roliga och goda saker i just den kassen! Jag lovar, resan kommer bli så mycket bättre!

Gör ett bokmärke

 
 
 
 
Så var det dags för Monthly Makers igen! För den som missat vad det är så är det ett mycket fint initiativ av ett gäng tjejer som går ut på att skapa något en gång i månaden efter ett tema. I slutet på månaden samlas alla bidrag från de som deltagit i ett stort inlägg fyllt med inspiration! Läs gärna mer om det HÄR hos Jessica som är månadens värd!
 
 
 Månadens tema är SAGA! Min första tanke var skogar à la John Bauer med troll, djupa tjärnar och små späda prinsessor. Men hur skapar jag en skog, och hur ska jag sedan ha nytta av den? Nej, det slutade med att jag utgick från min bästa inspirationskälla efter naturen: "Vad har jag nytta av/Vad behöver jag?" Så då blev det bokmärken!
 
Du behöver:
-Akvarellpapper
-Akvarellfärger/vattenfärg
-Penslar
-Tuschpenna
-Öljett
-Band eller snöre
-Mattkniv
-Skärbräda
-Linjal
 
 
Gör såhär:
-Börja med att skära ut en lagom stor bit av akvarellpappret. Självklart kan du även klippa men jag klipper alltid så fult...så mattkniv och linjal är mer min melodi.
 
 
-Fäst en öljett i ena änden av bokmärket. Jag använde den typen av öljett som kräver lite verktyg som hammare, mer om det HÄR. Men jag har för mig att det finns andra typer av smidiga pappersöljetter om man letar bland scrapbooking-material!
 
 
-Måla på bokmärket efter egen smak! Jag såg en typ av bokmärken på internet jag tyckte var fina och kopierade ganska så rätt av, lite det som DIY går ut på ju!
 
Jag målade med akvarellfärger och testade både att måla blött i blött och att måla på torrt. Det bästa är att leka sig fram, vad händer om du öser på lite mer vatten? Om du vrider på bokmärket och låter det rinna? Stänker lite färg på?
 
 
-Skriv ovanpå den torkade färgen med tusch. Testa gärna med blyerts innan tuschen så inte hela bokmärket blir förstört för en missad bokstav eller felberäknat utrymme!
 
 
-Trä igenom snöret genom öljetten och ta-da! Färdigt! Det kan vara så att bokmärket är lite buckligt av färgen men det kommer snart gå bort om du läser tjocka böcker!
 
 
Jag gjorde två, ett större till bundna böcker och ett mindre till pocket!
 
 
 
Här är andra bidrag jag gjort till Monthly Makers i år!