Spela något!

 
Tror ingen har missat att jag älskar att spela spel? Kan ju ha att göra med min minst lika spelglada familj. I helgen när hela familjen var samlad för första gången på länge (♥) så drogs såklart spelen fram! Tror vi var uppe i 5 olika under tre dagar! Spingo och Alfapet har jag redan skrivit om men tänkte tipsa om tre andra idag som är helt olika i sig. Julhelgen närmar ju sig och då är det väl perfekt att ha lite sällskapsspel? Kanske något att hålla utkik efter på loppis till exempel?
 
 
Couronne
 
Är det något ni känner till? Jag har faktiskt aldrig träffat någon annan som har ett couronnespel! Jag läste om det på Wikipedia och tydligen var det ganska popis på 30-talet vilket är ganska kul för det spelet vi har är ett 30-tals DIY av min farfar! Titta bara; det är tillverkat av trä och av sillburkar! 
 
 
Men hur som helst, Couronne påminner lite om biljard och har en kvadratisk plan med hål i varje hörn. Man spelar en mot en och det går ut på att skjuta ner träringar med en pinne som liknar en biljardkö. Det är grunden och jag tänker inte gå in mer på regler för regler i textform är supertråkigt.
 
Varför couronne
-En omgång brukar vara lagom länge, ca 20 minuter.
-Det är ett roligt format, större än ett vanligt brädspel men inte så klumpigt som biljard eller pingisbord och sånt.
-Som ett bollspel men även för de som inte gillar bollspel, bra va?
-Ser riktigt proffsigt ut när man får in tekniken!
 
 
Pentago
 
Om Couronne var det mest fysiska spelet här så är Pentago det strategiska! Jag såg ett avsnitt av SVTs program Genikampen och just det avsnittet jag såg så tävlade två personer i just Pentago! Även Mensa har utsett det som årets spel för några år sedan, visst låter det avancerat?  Det som är så himla bra med Pentago att alla redan kan reglerna! Det är helt enkelt fem i rad. Skillnaden är bara att varje omgång måste spelarna vrida 90 grader på en av planens kvadrater.
 
 
Varför Pentago
-Det optimala hjärngympa-spelet (Hjärngympa är ett fult ord...förlåt)
-Du kommer känna dig väldigt smart efter några omgångar, och det tackar man ju inte nej till?
-Väldigt fint gjort i trä och porslinskulor!
 
 
Bezzerwizzer
Bezzerwizzer är enligt mig det absolut bästa frågesportsspelet. Det finns inte så mycket att säga om frågespel men gillar man frågesport vill få utlopp för sin bezzerwizzer-sida så är det här spelet optimalt!
 
 
Varför Bezzerwizzer
-Bra blandning på frågorna som är uppdaterade och inte överdrivet svåra.
-Snyggt utformat!
-Spelar ni i lag går det att vara hur många som helst!
-Ett poängsystem gör att det känns lite mer jämnt då du kan själv se till att få mer poäng för de kategorier du är säkrare på.
 
Vill du ha fler speltips så har jag en hel kategori om det, så vill du ha ännu mer tips spana in den HÄR!
 

Dina tankar: