Boa in sig

 
Det är i allafall precis det jag gjort sen sist. Kan tänka mig att det är fler än jag som flyttar in i olika varianter av nya boenden så här vid terminsstart och antingen börjar man om helt i ett tomt rum eller som jag, flyttar in i ett möblerat. Det kändes först lite motigt att inte få välja möbler själv och just därför kändes det för mig extra viktigt att få sätta min egen prägel på det hela. Så utifrån det kommer här mina bästa tips efter min situation men som någon annan också kan ha nytta av!
 
♥Förvaring
När det kommer till stundetboende så är det inte riktigt synonymt med mycket förvaringsmöjligheter... Så då får man vara lite smart. Lådor, askar och burkar som är snygga passar fint  att ha framme och får ersätta den gaderobs- eller byråplats som inte fanns!
 
 
 
 
Men att dessutom se till att de få skåp och lådor som finns utnyttjas optimalt är en fördel! Små fack gör att det inte blir riktigt lika rörigt som det kunde varit här under...
 
 
 
♥Sängen som blir sittplats
Är det en liten yta där säng och soffa aldrig skulle gå in samtidigt blir sängen en bra sittplats med ett överkast och ett gäng kuddar mot väggen! (Dessa kuddfodral har jag föresten beskrivning på HÄR om du blir sugen på att fixa egna!)
 
 
♥Samla pyntet
Visst är det ofta de små detaljerna som gör en plats till just sitt eget hem? Men för att inte det hela ska bli för plottrigt kan ett tips vara att samla de små prytlarna på en bricka eller likande så det känns lite mer samlat, och så blir det lättare att flytta på när det behövs!
 
 
♥Håll ett tema
Att gruppera föremål efter material, färg eller känsla ger också ett mer samlat uttryck och ger lugn utan att vara kalt och tråkigt! Sortera böcker efter färg, samla små glasföremål tillsammans eller ha samma typ av krukor till dina växter! Just när det är på en liten yta kan det vara skönt att få det här lugnet som ett tema ger, belamrat och rörigt gör inte en liten plats större!
 
Glas för ringar vid toalettspegeln och ett matchande saltkar(?) i glas som blev till vas.
 
Färgsorterade böcker
 
♥Växter!
Är det något som kan göra att ett boende känns som ett hem från den ena sekunden till den andra så är växter det bästa! Mina elefantöron har ynglat av sig något enormt men det gör att jag har många små krukor som kan sättas lite här och var! Friskt och hemtrevligt helt enkelt! Småvaser är också ett bra tips! Behöver absolut inte vara dyrt utan kan vara som på bilden; en liten blomma plockad längs med cykelbanan som får pryda lite!
 
 
Andra tips:
 
♥Många olika ljuskällor! Ljusslingor är det mysigaste men riktigt bra skrivbordslampa, sänglampa och taklampa gör allt enklare! Blanda stort och smått helt enkelt.
 
♥Allt få ha sin plats. När jag nu flyttat in på en helt ny plats kändes det bra att från början se till att alla föremål fick sin egna plats direkt, och helst en logisk sådan. Förvara prylarna nära där de används och det som används ofta ska självklart vara mer lätttillgängligt en det som kommer till nytta enbart då och då.
 
♥Omge dig bara med sånt du tycker om! Redan innan jag flyttade gjorde jag en rensning för att enbart få med mig de saker jag verkligen ville ha, även om vissa saker sparas för att det kanske kommer bli "Bra att ha". Strunta i det, ha bara sånt du verkligen älskar och använder ofta! Jag känner hur mycket gladare jag blir av att omge mig med sådant!
 
Ja men det var väl det jag har funderat över nu i veckan när jag boat in mig här på min nya plats! Kanske har det hjälpt någon? Men det viktigaste är såklart: Ditt hem, du bestämmer! Då blir allt ändå bäst i slutändan!
 

Nytt på gång!

Ja, den här veckan är det mycket som händer! Precis när det här publiceras är jag i full gång med att flytta det sista från Halmstad till mitt nya boende, utanför Lund. Ja, för nu är min tid som veckopendlare slut och jag kommer nu bo heltid i Skåneland! För den som undrar är det för att min halvsambo Daniel i Halmstad tagit examen och fått sitt drömjobb i en helt annan stad och då har jag ingen bas i min gamla hemstad längre! Så nu blir det en ny period  livet som börjar. Jag tänkte då att var passar då bättre än en ny presentation även här på bloggen? Den är publicerad här under men finns ju såklart under fliken "Om mig" också.  Hoppas ni har en fin helg nu framför er och att ni gör något, precis vad ni vill!
 
 
 
 

Om Gör något!

 
Jag är helt övertygad om att det finns så mycket mer att göra än att scrolla framför olika skärmar. Det zoombiebeteendet skrämmer mig lite grann och däför tycker jag vi gör något! Både för att motivera mig själv och för att kanske inspirera någon annan på vägen startade jag den här bloggen "Gör något!"  Det är just när jag hittar på saker som jag känner att jag får ut mest här i livet, vare sig det är att knåpa ihop något pyssel, laga en maträtt, gå ut på äventyr i naturen eller testa ett nytt spel med familjen. Vill du också spela, upptäcka, testa, pyssla, måla, laga, fixa och göra mer? Häng på!
 
Jag skriver två inlägg i veckan, så håll utkik på tisdagar och fredagar! Jag skriver nästan alltid en liten guide där jag förklarar  vad som behövs och hur jag gått till väga, men huvudsaken är egentligen mer att inspirerar dig och mig att hitta på något!
 
Bloggen handlar alltså egentligen inte om mig men för den som undrar så heter jag Julia och är född 1994 och pluggar i Skåne. Om någon är mer nyfiken på mig och bloggen kommer här lite bilder, för alla vet ju att bilder säger mer än ord!
 
Jag pluggar till trädgårdsingenjör-design vid Sveriges lantbruksuniversitet mellan Lund och Malmö. Det betyder att jag får kombinera det bästa från två världar: Växter och naturen med design och ritande!
 
 
 
Jag är dessutom utbildad florist och har jobbat med det på lov och helger de senaste åren!
 
 
 
Så ja, växter och natur är bland det bästa jag vet och därför finns det en hel kategori här om just växtlighet. Naturen tycker jag bjuder på de bästa äventyren, vare sig det är vandring, skidåkning, bärplockning eller segling!
 
 
 
 
Att laga mat och baka är också något jag gillar, även om det framför allt går i perioder! Det roligaste och som motiverar mig mest är nog att testa på nya saker efter säsong, att passa på att använda rabarber på försommaren, äpplen till sensommaren och nypon till hösten och så vidare. Läs gärna mer i kategorin Recept.
 

Men alla olika typer av skapande tycker jag är spännade, jag är en sån som inte kan allt om något men lite om mycket när det kommer till DIY och pyssel. Jag har dock märkt att jag tycker det är lite extra kul att använda textil och alla typer av pennor, färg och penslar. Att få in växter och natur i mina pyssel verkar jag också försöka med mer eller mindre medvetet hela tiden...
 
 
 
Både från min spelglada familj och från ett förflutet i en spelförening (japp, höjden av nördighet när man var tonåring!) har jag fått en kärlek till olika typer av sällskapsspel och tycker att det är bland de bästa sätten att umgås! Därför har jag en kategori som heter Spel.
 
 
Detta intresse delar jag framför allt med min "Webbadministratör" som har hjälpt mig att trolla fram så den här sidan ser ut som jag vill! Han råkar också vara min bästa vän och fästman (<---Fulaste och uppstyltigaste ordet, jag vet...) Daniel!
 
 
Så ja, det är helt enkelt lite av vad som kommer kunna dyka upp här. Tack för att du kikar in, det gör mig så himla glad! Tveka inte att lämna en liten tanke om du läser något du tycker är spännande, eller visa gärna mig om du faktiskt testat på något av det jag vill inspirera med! Det hade ju varit helt fantistiskt!
Välkommen allihopa!
 
(HÄR är min gamla presentation om någon vill spana in den!)