Baka pariservåfflor

Den viktigaste egenskapen hos en kaka tycker jag är att den är god. Det spelar ingen roll hur fin den är om den inte smakar riktigt bra. Sen gör det ju självklart inget om den faktiskt är fin. Om den förutom är god och fin dessutom ser lite avancerad ut kan man ju nästan inte begära så mycket mer?
Så idag tänkte jag bjuda på receptet till min mammas fantastiska pariservåfflor vi bakade i helgen! Vi utgick från ett recept från "Sju sorters kakor" men min mamma följer helt enkelt inte recept så detta är hennes version!
 
 
Du behöver:
Mördeg:
-2,5 dl vetemjöl
-100 g smör eller margarin
-2 msk vatten
-Socker att strö över
Fyllning:
-100 g smör
-1,5 dl florsocker
-1 st äggula
-2 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
 
-Sätt ungen på 225 grader
 
-Mördeg: Hacka samman matfettet och mjöl, tillsätt sedan vattnet så du får en bra deg. Smidigast är att använda matberedare och degen är färdig när den blir en klump. Men för de (jag) som inte har tillgång till en sådan går det lika bra att göra det för hand. Knåda inte för länge bara, då finns det en riskt att degen blir torr.
 
-Låt degen stå och vila i ungefär en kvart i kylskåp.
 
-Fyllning: Vispa ihop mjukt smör med florsockret, vaniljsockret och äggulan. Vispa tills smörkrämen gått från gult till en mer vit ton. Då kommer den inte kännas lika smörig och tung.
 
-Kavla nu ut degen som stått i kylen. Kavla tills degen är knappt en halv cm tjock. Ta ut kakor med ett runt mått, ett glas eller pepparkaksform till exempel. Mamma använde ett naggat runt mått hon ärvt. Tycker det blir så fint! Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
 
-Tryck till kakorna med antingen en kruskavel eller med en hammare som har samma våffliga mönster. (Ett tips är att kolla på loppisar efter de här verktygen om du inte redan har!)
 
-Strö lite socker på varje kaka och sätt in i ugnen i ca 8-10 minuter.
 
-När kakorna är färdiga och svalnat är det bara att bre ut fyllning på en undersida på en kaka och försiktig trycka ihop med en annan kaka. Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
Är det inte väldigt tjusigt att dessa dessutom fått pris 1945?